RSS
Biomania.ro

sâmbătă, 6 martie 2010

Amandine




Avem nevoie de:

Pentru blat
- 6 oua mari
- 200 gr de zahar
- 40 ml de apa
- 40 ml de ulei
- 3 linguri cu varf de cacao
- 200 gr de faina
- un plic de praf de copt

Pentru siropul de zahar ars
- 500 ml de apa
- 250 gr de zahar
- 2 plicuri de cappucino de ciocolata
- 2 fiole de rom

Pentru crema de cacao
- 3 galbenusuri
- 150 gr de zahar pudra vanilat
- un cub de margarina (este ideal daca folositi Rama Maestro cu Rom)
- 4 linguri de cacao
- rom

Pentru glazura

-un plic de glazura de ciocolata Dr. Oetker



Blatul

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu zaharul, iar galbenusurile se freaca cu uleiul.


Se pun peste albusuri galbenusurile, apa, faina amestecata cu cacao si praful de copt(eu am pus stins)



Se unge tava cu ulei sau unt si se tapeteaza si se da la cuptor.
Se coace cam in 35-40 de minute


Siropul

Se pune zaharul pe foc cu doua linguri de apa. Se topeste pana capata o culoare aurie.



Se stinge cu restul de apa(incalzita) se adauga dupa ce se topeste tot zaharul romul si capucinno



Se lasa sa se raceasca bine

Crema

Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei. Se freaca cu zaharul, se adauga unul cate unul galbenusurile, cacaoa si romul



Se taie blatul se siropeaza si se unge cu crema





Se aseaza si celalat blat deasupra si se siropeaza.
Se da la frigider putin.
Se scoate se taie patratele si se unge fiecare amandina cu glazura si se orneaza cu frisca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu