RSS

sâmbătă, 6 martie 2010

Bomboloni amorezate





1 cana mare cu apa
100 g unt (sau 1/2 cana ulei)
1 cana faina (cana de aceeasi marime)
4 oua
un praf de sare
1 lingurita praf de copt
1 plic zahar vanilat

Crema de branza:
200 g branza de vaci cremoasa (sau mascarpone sau philadelphia)
200 g visine
zahar pudra dupa gust



Din aceasta compozitie ies cam 40 de gogosele.

Apa si untul/uleiul se pun la fiert, impreuna cu praful de sare
si zaharul vanilat. Cand clocoteste sa da la o parte si se pune toata
faina o data, amestecata cu praful de copt, se amesteca bine cu o
lingura de lemn, apoi se pune iar pe foc pentru un minut, amestecand
bine, sa devina omogena.
Este practic reteta cu care se fac eclerele.Se lasa putin la racit, apoi se adauga ouale,
unul cate unul, amestecand dupa fiecare cu mixerul. Se lasa compozitia
la odihnit.

Preparam intre timp crema. Se amesteca
branza cu visinele si zahar pudra dupa gust. Se
mixeaza cu blenderul pana devine cremoasa. Se pastreaza cateva visine
pentru decor.

Intr-o tigaie inalta se pune mult ulei, se lasa sa se incinga bine,
se da apoi focul mic si se pun gogoselele cu o lingurita. Ele se vor
umfla mult si incep sa se roteasca singure in tigaie. Le intorceti
mereu pe toate partile. Vor incepe sa se crape si asa se vor coace bine
si vor fi goale inauntru.

Se servesc pudrate cu zahar, cu crema de visine si diferite toppinguri.




Reteta a fost prezentata de Vladut la "neata cu Razvan si Dani"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu