RSS

sâmbătă, 6 martie 2010

Ficat de porc cu masline si smantana




Avem nevoie de :

300 g. ficat de porc
2 cepe
50 g. masline fara samburi
2 linguri smantana

Se portioneaza ficatul si se prajeste in putin ulei.Cand e gata se scoate cu paleta intr-o craticioara in care punem apa, o foaie de dafin, sare, piper, delikat, dupa gust si putin cimbru/oregano.
Se taie ceapa pestisori si dupa ce ficatul e prajit se pune si ea in acelasi ulei sa se rumeneasca putin.



Cand e gata se adauga peste ficat.




Se contunua fierberea pana ce ficatul e moale.
La sfarsit se adauga maslinele si smantana. Se mai dau intr-un clocot.
Se serveste cu patrunjel tocat marunt pe deasupra si ca garnitura orez sau cartofi(natur sau piure)

Nu se pune sare peste ficat la prajit, pentru ca se va intari !

POFTA BUNA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu