RSS

sâmbătă, 6 martie 2010

Placinta de mere cu gris




Avem nevoie de :

2 kg de mere, de care vreti voi, dar atentie ca unele sunt mai zemoase
1 1/2 cana zahar
1 1/2 cana gris
1 1/2 cana faina
2 plicuri zahar vanilat
un praf de copt
scortisoara macinata

esenta de rom, coaja de lamaie

E cea mai simpla reteta. Nici nu trebuie sa curatati merele de coaja, ci doar sa le spalati si sa le radeti. Cand sunt gata rase puneti in ele dupa gust scortisoara si daca vreti putina coaja de lamaie si esenta de rom. Dati semn in caston la doua parti egale.



Apoi nu aveti de facut decat sa amestecati intr-un castron zaharul, faina, grisul, zaharul vanilat si praful de copt NEstins.



Ungeti o tava cu ulei si luati din caston tot cate 1 cana jumate de amestec. Pe prima o puneti pe fundul tavii, apoi un strat de mere apoi iar 1 cana jumate de amestec si iar un strat de mere




Puneti si ultima cana, nivelati frumos. Intr-o ceasca de cafea puneti o lingura de ulei si completati pana la trei sferturi cu apa. Turnati pe deasupra. Intepati cu o furculita din loc in loc sa intre in toata compozitia surplusul de lichid.




Dati la cuptor si tineti cam o ora, sau ma rog fiecare cu cuptorul din dotare...pana se rumeneste frumos.

Nu va ramane decat sa papati




POFTA BUNA !

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu