RSS
Biomania.ro

marți, 9 martie 2010

Mucenici fierti in sirop de zahar si nuca




Avem nevoie de :

250 g.faina
100 ml. apa
zahar dupa gust
100 g.nuca
sare,esenta rom, zahar vanilat

Din 100 g. aluat ies aproximativ 100 de mucenici micuti

Faceti un aluat tarisor din apa, faina si putina sare
Aluatul trebuie sa fie maleabil.
Inarmati-va cu rabdare daca nu aveti o forma speciala de facut mucenicii, cum a fost si cazul meu...
Faceti snurulete foarte subtirele. Rupeti sau taiati in lungime de aproximativ 5 cm. Faceti cerculete, apoi dat forma de mucenici.




Se pun mucenicii la fiert in apa cu sare. Se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute, verificati daca au fiert.




Apoi se adauga zahar dupa gust si nuca macinata la masina de nuca
Se mai fierbe putin, se stinge si se adauga coaja de lamaie, esenta de rom si zaharul vanilat

Se pot servi atat reci cat si calzi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu