1 kg de biscuiti clasici (cei "economici")
250 gr de unt sau margarina
1 cana de zahar tos
2 cani de apa
½ cana de lapte
2-3 pachetele zahar vanilat
o fiola esenta de vanilie
o fiola esenta de rom
400 gr stafide
200 gr rahat
3 linguri de cacao
Mai intai se rup biscuitii...ia ceva timp. Mie mi i-a "executat" sotul, impecabil :)
Zaharul, cacaua, apa si laptele se pun pe foc. Se adauga si margarina
Se lasa pe foc pana se topeste margarina. Se stinge si se adauga esentele.
Se taie rahatul bucatele mici
Se toarna compozitia cu cacao, calda, peste biscuti
Se adauga rahatul si stafidele si se amesteca toate cu mana chiar, pentru a se inmuia bine biscuitii.
Se acopera cu folie si se lasa 15 minute.
Apoi se pune compozitia pe folie alimentara si se da forma de salam, avand grija sa fie cat mai compact, fara goluri de aer.
Se lasa in frigider pana a doua zi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu