RSS

sâmbătă, 6 martie 2010

Cozonac




Avem nevoie de :

1 kg. faina
4 oua
350 gr. zahar
200-250 ml. lapte
170 gr. unt(margarina)
coaja lamaie(portocala), esenta rom, vanilie
60 gr. drojdie
1 lingurita sare

pentru crema de nuci :

200gr. nuca
200 ml. lapte
7 linguri zahar
3 linguri cacao


Se lucreaza in bucataria calda.
Se pune drojdia in putin lapte caldut, indulcit si putina faina la crescut. Intr-un lighenas se pune faina, se face o scobitura si se adauga ouale, apoi laptele caldut in care am topit(pe foc) zaharul si untul, aromele.






Se framanta bine aluatul si se mai ung mainile din cand in cnd cu ulei.
Se lasa la crescut cateva ore.



Cand e gata se imparte aluatul in 4, din care se fac 2 cozonaci impetiti
Se intinde coca se unge cu crema. Daca vrem punem si rahat.




Se impletesc cozonacii si se pun in forme la crescut inca o ora.
Eu aici am unul mai special




Se coc la foc moderat circa o ora.
Se pot unge cu ou si zahar chiar cand ii bagam la copt, sau dupa 45 de minute.






Si un mini cozonacel trandafir, din putinul aluat care a mai ramas...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu