RSS

sâmbătă, 6 martie 2010

Ciorba de pui a la grec



Avem nevoie de :

- un piept de pui
- 3 morcovi
- o ceapa
- telina, pastarnac
- 300 gr. smantana
- 3 galbenusuri
- 50 gr orez
- o lamaie

Pieptul de pui se taie in doua pe lungime si se pune la fiert. Dupa ce se spumeaza se adauga si zarzavaturile sare si(sau) delikat dupa gust. Se continua fierberea pana ce a fiert bine carnea.
Se scoate carnea. Se strecoara supa. Zarzavatul se paseaza print-ro sita si se adauga putin din el in supa.
Separat se amesteca smantana cu galbenusurile si treptat se pune supa peste ea ca sa nu se faca zdrente. Se dauga si zeama de lamaie si daca mai e nevoie se potriveste gustul de sare, piper.
Se pune si orezul la fiert, iar cand e aproape gata se adauga bucatile de piept.
Se mai fierb putin impreuna toate.
Se adauga la urma patrunjelul tocat marunt

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu