RSS

sâmbătă, 6 martie 2010

Tort diplomat cu cacao



Avem nevoie de :

50 gr. gelatina alimentara
400 ml apa foarte rece sau sirop de compot
3 oua intregi
150 gr. zahar tos
100 ml lapte
500 ml frisca Hulala,
o conserva de compot de ananas, un kiwi, o portocala sau ce fructe mai preferati
un pachet mare de piscoturi
pudding de ciocolata(si 500 ml. lapte pt. pudding)


Se pune gelatina la inmuiat in apa sau sirop



Pe baia de abur se pun ouale intregi batute cu zaharul si subtiate cu laptele. Se tine pe foc pana se ingroasa, dar fara sa fiarba tare.
Se ia compozitia de pe foc si cat timp e fierbinte se adauga si gelatina si se amesteca bine
Imediat se prepara si budinca de ciocolata conform instructiunilor de pe pachet si se amesteca si ea cu crema de oua si gelatina, apoi se lasa sa se raceasca.



Se ia o cratita de 4 kg, se tapeteaza peretii cu folie si se aseaza dupa preferinte fructe la fund si pe margine si/sau piscoturi inmuiate in lapte cu cafea indulcit sau zeama de compot



Se bate frisca si se amesteca cu cealalta compozitie



In crema se pun bucati de fructe si stafide.

Se aseaza un rand de crema, avand grija sa intre peste tot, apoi un rand de piscoturi



Inca un rand de crema si la urma piscoturi. Se preseaza bine si se acopera cu folia.
Se tine 12 ore la frigider

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu