RSS

sâmbătă, 6 martie 2010

Negrese




Stiu ca toate stiti sa faceti negrese, dar cum sunt atatea retete, m-am gandit sa va o spun si pe a mea :

3 oua
3 linguri cacao
1 pachet unt (se poate si margarina, dar nu ies asa de gustoase si pufoase)
1 1/2 cana zahar
1 1/2 cana lapte
1 1/2 cana faina
1 lingurita bicarbonat de amoniu
2 plicuri zahar vanilat
esenta rom, coaja de lamaie sau portocala
alune sau cocos pentru ornat


Se amesteca zaharul cu cacaua, astfel eventualele cocoloase de cacao se desfac, se pune untul si laptele si se dau in fiert. Dupa ce stingi focul pui esentele si zaharul vanilat. Amesteci, opresti separat 6 linguri din compozitie si lasi sa se raceasca.
Cand s-a racit pui galbenusurile, faina, amoniacul stins, coaja de potocala sau lamaie si la urma albusurile batute spuma (cu putina sare sau helas,ies mai tari) amestecand usor.
Se pune compozitia in forma unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor aproximativ o ora.
Cand se scoate se toarna pe deasupra compozitia pe care ai oprit-o si se orneaza cu alune pisate sau cocos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu