RSS

sâmbătă, 6 martie 2010

Ciorba de purcel cu taitei de casa, acrita cu zeama de varza




Avem nevoie de

500 g carne de porc
2 morcovi, telina, pastarnac
o ceapa
3 cartofi
un dovlecel
3,4 rosii
1 ardei
leustean, marar
zeama de varza murata

pentru taitei :

1 ou
2 liguri apa
o lingurita ulei
150g. faina


Se portioneaza carnea si se pune la fiert in apa rece.



Se spumeaza se mai lasa sa fiarba in functie de care carne e si cat e de tare. Adaugati sare si delikat.Pe la jumatea timpului se adauga zarzavatul. Mai intai ceapa, morcovul, telina.



Se lasa sa fiarba si ne ocupam de taitei. Se face un aluat moale din ou, apa, ulei, faina



Continuam sa adaugam faina pana aluatul prinde consistenta, apoi il rasturman pe suprafata de lucru.Aluatul inca trebuie sa fie moale.



Presaram mereu multa faina si incepem sa intindem foaia cu sucitorul, mereu adaugand faina pe ambele parti. Cand foaia este subtire se ruleaza si se taie taiteii cat mai bubtire



Revenim la ciorba si adaugam rosiile si ardeiul. Fiind iarna eu am avut la borcan zarzavat din rosii si ardei.

Le lasam si pe ele sa fiarba. Apoi adaugam spre sfarsit dovlecelul, apoi cartofii



Cand toate au fiert punem si taiteii, ii lasam sa fiarba, se vor ridica deasupra cand sunt firti, adaugam si zeama de varza, leusteanul, mararul, mai dam un clocot cu toate si stingem
Se serveste cu smantanica

POFTA BUNA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu