RSS
Biomania.ro

sâmbătă, 6 martie 2010

Placinta cu iaurt





Pentru cine nu stie inca delicioasa placinta cu iaurt ma bucur sa v-o spun, iar pentru cine stie, sper sa va fac pofta

Avem nevoie de :

pentru umplutura:
- 1 kg. iaurt
- 8 oua
- 12 linguri zahar
- 5 plicuri zahar vanilat

pentru cine vrea sa faca foile si nu sa le cumpere :
- 600 gr. faina
- o cescuta ulei
- o cescuta apa
- un cubulet drojdie
- 1 lingurita sare

Se framanta mai intai maiaua, punand drojdia la crescut in putina apa calda in care am pus o lingurita de zahar si faina cat sa fie ca la clatitede groasa. Cand a crescut maiaua, se pune peste faina in care am pus sarea, apoi adaugam apa si uleiul. Se framanta bine si se lasa la dospit.



Cand aproape e gata aluatul se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga si iaurtul si 3 linguri de faina.



Cine vrea poate sa puna si stafide.
Aluatul se imparte in doua, una din parti o lasam mai mare.



O punem la fundul tavii unse si o ridicam pe margine, imbracand forma. Astfel compozitia subtire nu va intra pe sub foaie. Se pune crema de iaurt si cealalta foaie . Se ruleaza usor marginile, se inlatura eventualul surplus de aluat se inteapa usor cu furculita fara a atinge foaia de jos si se da la cuptor.





Cu 15 minute inainte de a fi gata se unge cu un ou batut cu o lingura de zahar pudra.



Se scoate se da cu zahar pudra si bineinteles se consuma intr-un timp mai scurt decat cel pe care l-am petrecut eu scriind


Pont :
Ultimele doua ori am luat cub dr. Oetker, e mai mare si creste f. bine si repede, putin peste o ora
Desi imi place sa framant aluatul asta il fac la robot ca e putin
Din acest aluat fara zahar, fac absolut orice prajitura din foi chiar si pizza
Cine vrea poate folosi foi de placinta din comert, dar mie imi place sa le fac
Puteti face si 3 foi pt. placinta, mai puneti una la mijloc intre straturile de iaurt

POFTA BUNA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu